Polygala myrtifolia

DENUMIREA STIINTIFICA: Polygala myrtifolia

DENUMIREA POPULARA: Polygala cu frunze de mirt

IMAGINEA: 

 

FAMILIA: Polygalaceae

ORIGINEA: arbust originar din Africa de Sud

DESCRIEREA PLANTEI: arbust cu crestere rapida, de talie inalta, foarte ramificata. Se foloseste in gradini ca planta ornamentala, izolata, dar si ca un gard inflorit. (in zonele cu clima mediteraneeana).
Tip de planta: arbust cu frunzisul persistent
Dimensiuni: masoara paina la 2 m inaltime
Frunzele: planta are un frunzis persistent, frunzele mici si inguste alterneaza pe tije; partea superioara a frunzelor, mai lucioasa, aminteste de frunzele de mirt; confera plantei un aspect decorativ.
Florile: sunt numeroase, de culoare mov si se reinnoiesc in permanenta din mai, pina cind dau primele geruri. (in perioadele foarte calduroase, inflorirea plantei inceteaza). La extremitatile ramurilor se succed florile in forma de fluture, formate din 2 sepale petaloide si o petala inferioara.

INMULTIREA: cel mai usor se inmulteste prin seminte; se recomanda inmultirea prin butasi in septembrie, dar este dificil de realizat

CONDITII DE CULTIVARE:
Solul: orice fel de sol, acid, neutru sau alcalin; fertil si proaspat (in amestec cu nisip; conditia esentiala - sa i se asigure un bun drenaj; suporta bine calcarul.
Expunerea: in plin soare, suporta curentii de aer. In regiunile prea reci, aceste plante pot fi cultivate cu succes in ghiveci,
Temperatura: nu tolereaza temperaturi mai scazute decit -7 gr.
Umiditatea/apa: suporta solul uscat, dar nu pentru mult timp; din experienta, vara poate fi udata zilnic, moderat, in cazul in care este amplasata in plin soare.

SFATURI de INGRIJIRE: o data cultivata in ghiveci, planta nu necesita ingrijiri soeciale. Taierile se vor efectua toamna, dar nu severe (nu trebuie taiati lastarii vechi, lemnificati). Inflorirea plantei este abundenta daca este amplasata in plin soare, udata regulat si daca se adauga ingrasamint in apa de udare la sfirsitul verii.

BOLI SI DAUNATORI: paduchii, puricii de plante se instaleaza in virful tijelor tinere. Iarna,nu ii place excesul de umiditate la nivelul radacinilor

SPECII, VARIETATI:

Polygala comosa
Polygala vulgaris - o intilnim si in flora spontana a Romaniei
Polygala amarella
Poligala calcarea


SURSE BIBLIOGRAFICE:
http://www.leblogjardin.com/2007/03/les_polygalas_d.html
http://nature.jardin.free.fr/

FISA REALIZATA DE: Madalina Mateuca

 

 

 


Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×